Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Nu hebben de lidstaten nog hun eigen nationale wetten, gebaseerd op de Europese privacyrichtlijn uit 1995. Deze verordening vervangt de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De AVG is tevens bekend onder ‘General Data Protection Regulation’ (GDPR).

Wat houdt de nieuwe wetgeving in?
De AVG versterkt de privacyrechten van personen en geeft organisaties meer verantwoordelijkheden om de privacy van personen te beschermen. U kunt bijvoorbeeld verplicht zijn een Data protection impact assessment uit te voeren en/ of een functionaris voor de gegevensbescherming aan te stellen. Waarschijnlijk zal u uw beleid en procedures moeten actualiseren. Het niet naleven van de verplichtingen onder de verordening, kan reputatieschade en boetes opleveren.

Templates
Into Control heeft diverse organisaties ondersteund bij de voorbereidingen op de AVG. We hebben onze ervaringen samengebundeld in een aantal handige templates. Die u hier kunt ophalen.

Aanvragen AVG templates

Vul hier uw gegevens in en u ontvangt de templates per mail

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We hebben indien gewenst tevens 1 daagse ondersteuningsprogramma’s beschikbaar om de templates samen met u in te vullen voor uw organisatie en u daarmee AVG / GDPR compliant te maken. Deze kunt u hieronder aanvragen.

Contact

Ervaring uit de praktijk 

Into Control Academy heeft op ons verzoek een praktische maatwerk programma ontwikkeld en verzorgd voor onze medewerkers. De ervaren docenten zijn in staat gebleken om op een boeiende wijze een brug te slaan tussen de praktijk en de theorie.

Chelize Perez

Manager Revisio, Van Ameyde

Deze cursus geeft een uitstekend inzicht in de achtergronden, algemene werking en opzet van een control framework. Het kan hierdoor ook goed gebruikt worden om draagvlak te creëren voor een ISAE 3402 of ERM implementatie.

Risk Manager

Financiële Dienstverlening

Cursus biedt veel meerwaarde. Risico Management krijgt een prominente plek en de cursus geeft veel handvatten om de Riskfunctie te professionaliseren. Docenten hebben veel kennis en ervaring en zetten dit op de juiste wijze in.

Kwaliteitsmanager

Zorg