Seminar ‘Closing The Gap between Agile & Assurance’

De wereld digitaliseert in een steeds sneller tempo. Bedrijven moeten hierop inspelen en wendbaar zijn om relevant te blijven. Eén van de ontwikkelingen die hier nauw mee samenhangt en die wij bij veel van onze klanten zien is de Agile werkwijze. Systemen en applicaties worden (door)ontwikkeld met behulp van de SCRUM methode en daarnaast heeft DevOps zijn intrede gedaan. Deze ontwikkelingen kunnen op gespannen voet staan met (interne) auditprincipes rondom documentatie en functiescheiding binnen het development- en change managementproces.

Bij meerdere klanten, van Into Control en BDO, ontstaan discussies over de inrichting van interne beheersingsmaatregelen en/of bij audits hierop. Uitgaande van het idee dat deze discussies ook in andere organisaties worden gevoerd, organiserden wij daarom een kort seminar rondom dit thema om onze inzichten en oplossingen op dit gebied delen.

Tijdens het seminar hebben wij de theorie van Agile/SCRUM/DevOps nader onder de loep genomen en gekoppeld aan de assurance uitgangspunten. Tevens was er aandacht voor de dagelijkse praktijk en heeft Five Degrees als snel groeiende FinTech onderneming en gezamenlijke klant van Into Control en BDO een kijkje in de keuken gegeven van de uitvoering van Agile beheersingsmaatregelen en de audit hierop.

Het seminar was zeer goed bezocht en de reacties waren erg positief. ‘Assurance is ook klantwaarde” was de meest in het oog springende conclusie. Voor velen was deze middag een inspiratie en gaf aanknopingspunten om een beheerste bedrijfsvoering in een agile omgeving werkelijkheid te maken. Als toegift kregen de bezoekers een handig overzicht mee met alle Do’s & Don’ts bij Agile Development. Voor een eigen exemplaar contact ons! 

Ervaring uit de praktijk

Onze klanten aan het woord

Daar waar aanvankelijk wat scepsis was, is het ISAE-raamwerk nu breed gedragen binnen de afdeling en zijn wij aantoonbaar ‘in control’.

Richard de Groot

Directeur, Vermogensbeheer ABN AMRO

In zeer korte tijd zijn we met Into Control in staat geweest om het aantal controls in ons risico beheersingsraamwerk met 75% te reduceren en daarbij de effectiviteit zelfs nog te vergroten.

Philippe Wits

CEO, a.s.r. Leven

Door het ISAE framework dat Into Control samen met onze mensen ontwikkelde hebben we onze KPI's beter inzichtelijk en is het besturen van de organisatie gemakkelijker geworden.

Dirk Klok

Directeur Business Development, Lindorff

Contact

Savannahweg 17
3542 AW Utrecht
Netherlands

Phone: +31(0)30 2383461
Mail: info@intocontrol.nl

Bekijk onze privacy statement