Bij Into Control hebben we kennisoverdracht hoog in het vaandel staan. Tijdens onze projecten bij verschillende bedrijven merkten we steeds vaker dat de verandering echt pas op gang kwam wanneer de betrokkenen voldoende theoretische kennis hadden van achtergronden, doelstellingen en beperkingen van de nieuwe elementen die zij in hun werksituatie gaan tegenkomen. Daarom hebben wij Into Control Academy opgericht. Met onze hands-on mentaliteit kunnen we op deze manier projecten sneller en met meer structuur succesvol afronden. Met ons cursusaanbod willen we intern bij bedrijven, maar ook extern, kennis overdragen. We bieden een cursusaanbod dat aansluit bij de behoefte in de actuele governance praktijk.

Het huidige cursusaanbod

Effectieve Interne Beheersing

De meeste organisaties besteden veel energie aan risicomanagement, maar we zien in onze praktijk regelmatig dat de opzet en effectiviteit van risicomanagement zeer wisselend is. Hoe kun je je organisatie effectief ‘In Control’ laten zijn en tegelijkertijd de processen en de monitoring toch efficiënt inrichten? Deze cursus zal op onder andere deze vragen antwoord geven. De opzet van de cursus kent een afwisseling van theorie en praktijk en wordt gegeven door ervaren docenten. Meer informatie over de inhoud van de cursus is te vinden in de flyer. 

COBIT 2019

COBIT is een populair framework dat organisaties helpt doelstellingen te behalen door middel van een effectieve inzet van IT-middelen. Het framework zorgt voor een betere afstemming tussen IT en het bedrijfsbestuur. Het doel van COBIT is om de IT- en andere afdelingen op één lijn te krijgen om zo een efficiënte samenwerking binnen de organisatie te waarborgen. Deze cursus belicht de concepten, modellen en de belangrijkste definities van het COBIT 2019 framework. Je leest meer informatie over de cursus in de flyer.

Risico management bij Outsourcing (komt snel)

Risicomanagement in outsourcing projecten, ook wel uitbesteding genoemd, is een dynamisch proces waarin organisaties te maken hebben met meerdere stakeholders en projecten op vaak een grote schaal. Door de complexiteit is het belangrijk om goed zicht te krijgen in de risico’s die kunnen ontstaan in deze projecten. Het continue toepassen van risicomanagement zal ervoor zorgen dat de outsourcing projecten succesvol afgerond kunnen worden. Meer info over deze cursus? Lees de flyer!

Ervaringen van andere cursisten

Into Control Academy heeft op ons verzoek een praktische maatwerk programma ontwikkeld en verzorgd voor onze medewerkers. De ervaren docenten zijn in staat gebleken om op een boeiende wijze een brug te slaan tussen de praktijk en de theorie.

Chelize Perez

Manager Revisio

Deze cursus geeft een uitstekend inzicht in de achtergronden, algemene werking en opzet van een control framework. Het kan hierdoor ook goed gebruikt worden om draagvlak te creëren voor een ISAE 3402 of ERM implementatie.

Risk Consultant - Financiële dienstverlening

Cursus biedt veel meerwaarde. Risico Management krijgt een prominente plek en de cursus geeft veel handvatten om de Riskfunctie te professionaliseren. Docenten hebben veel kennis en ervaring en zetten dit op de juiste wijze in.

Kwaliteitsmanager - Zorg

Into Control

Onze trainers

Dirk Steuperaert 

Dirk is een ervaren consultant, coach en een gewaardeerde trainer in IT Risk Management, IT Governance en alle COBIT gerelateerde zaken. Hij reist de hele wereld over om les te geven, te consulteren en te coachen. Hij heeft leiding gegeven aan het ontwikkelingsteam van het COBIT 2019 governance framework. Hij kent dus alle ins en outs van het COBIT framework en wordt door ons ook wel de COBIT 2019 master genoemd. Dirk zijn missie is om zijn ervaring als projectleider en een van de belangrijkste auteurs van COBIT 2019 te gebruiken om iedereen die baat heeft bij COBIT te onderwijzen en coachen op een pragmatische manier, zodat het direct in de praktijk toegepast kan worden.

Dirk Steuperaert

Dirk Steuperaert

COBIT-2019 Master

Naeem Arif 

Naeem is sinds 2008 actief als zelfstandig risk & audit consultant. Zijn opdrachten variëren van inrichtend tot het toetsen van de diverse aspecten van de bedrijfsvoering/interne beheersing. Hij is geboeid door het snijvlak van theorie en praktijk. Naast zelfstandige is Naeem ook als deeltijd-docent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en de Haagse Hogeschool. Hier is hij onder andere verantwoordelijk voor de post-bachelor opleiding Internal Auditing. Daarnaast verzorgt hij in-company trainingen en masterclasses over risk management en internal auditing. Hij publiceert ook met regelmaat in verschillende vakbladen over deze onderwerpen. Zijn drijfveer: Een bijdrage leveren aan het verbeteren van de sturing en beheersing van organisaties zodat de organisatie in staat is haar doelen te realiseren.

Naeem Arif

Naeem Arif

Risk & Audit consultant - Lecturer

Henk Meijer

Henk is managing partner bij Into Control. In 2007 heeft hij Into Control opgericht en hierin kan hij zijn jarenlange ervaringen in Risk Management als geen ander tot uiting brengen. Zo heeft hij bij onder andere Fortis, Rabobank, ING, ASR en ABN AMRO talloze verschillende projecten mogen uitvoeren. Denk hierbij aan ISAE projecten, control frameworks, projectmanagement, Risk assessments etc. Zijn specialiteiten zijn Interne beheersing & Assurance, het implementeren van control & compliance raamwerken en IT Governance. De cursus Interne Effectieve Beheersing heeft hij al meerdere malen mogen verzorgen bij diverse groepen. Henk gebruikt zijn ervaringen vanuit de praktijk als rode draad door de cursus heen.

Henk Meijer

Henk Meijer

Managing partner Into Control

Aanmelden voor de cursus(sen)

Vragen over de cursus?

Laat je vraag hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Laat ook even je telefoonnummer achter als je gebeld wil worden.